CSU versnelt datagedreven schoonmaak met Hi Five
Schoonmaakbedrijf CSU biedt een innovatieve dienstverlening aan, waarin gebruik wordt gemaakt van het digitale platform Hi Five. Met Hi Five zijn de schoonmaakmedewerkers van CSU in staat de optimalisatie- en verduurzamingsmogelijkheden van schoonmaakprocessen bij een klant in kaart te brengen. Hi Five draagt bij aan facilitaire ketensamenwerking en de ambitie van CSU om duurzame en datagedreven schoonmaak te versnellen, op te schalen en door te ontwikkelen.
Versnelling van datagedreven schoonmaak
Hi Five is een veelzijdige dienst die de bestaande technologie van BE Clean integreert en verder ontwikkelt. Het maakt gebruik van NFC-tags, kleine slimme chips, die in gebouwen geplaatst worden om veilige en snelle data-uitwisseling mogelijk te maken. Deze tags stellen de schoonmaakmedewerkers in staat om via een applicatie op hun telefoon schoonmaakactiviteiten te registreren en te monitoren. De medewerkers kunnen ook ruimtes, afdelingen of gebouwen afmelden nadat deze zijn schoongemaakt, en de vervuilingsgraad van een locatie beoordelen. Ook kunnen ze via de app facilitaire meldingen maken, zoals het rapporteren van technische defecten of aandachtspunten voor andere facilitaire partners in het gebouw. Hi Five bevordert de interactie tussen mens en technologie, wat resulteert in een hogere efficiëntie en bijdraagt aan het werkgeluk van de medewerkers.
Datagestuurd schoonmaken met eigen applicatie
CSU ziet veel kansen om datagedreven technologie in te zetten voor zowel haar klanten als haar schoonmaakmedewerkers. Bij steeds meer klanten in diverse branches wordt Hi Five ingezet als standaard werkwijze. Hiermee kunnen schoonmaakmedewerkers onder andere:
• Schoonmaakactiviteiten bijhouden. De schoonmaakmedewerkers van CSU verzamelen data in de Hi Five applicatie op een mobiele telefoon. De app dient enerzijds als digitale ondersteuning in het schoonmaakonderhoud voor de schoonmaakmedewerker.
• Het maken van facilitaire meldingen. Anderzijds werkt Hi Five als middel om waardevolle inzichten op locatie vast te leggen. Bij het openen van de app hebben de schoonmaakmedewerkers direct zicht op wat er waar moet gebeuren. Zo melden zij ruimtes gereed na schoonmaak en worden bijzonderheden geregistreerd. Ook wanneer en waarom schoonmaak niet heeft plaatsgevonden, bijvoorbeeld als een ruimte in gebruik is. Hi Five biedt de schoonmaakmedewerkers meer werkgemak, de mogelijkheid om daadwerkelijk impact te maken door bijvoorbeeld meldingen te maken en data te verzamelen voor procesoptimalisatie.
Wat betekent Hi Five voor de klant?
Klanten die gebruik maken van Hi Five verkrijgen middels een gebruiksvriendelijk dashboard inzichten in belevingswaarden, het functioneren van het gebouw en transparantie in uitvoer van schoonmaaktaken. Dit zorgt ervoor dat de schoonmaakactiviteiten efficiënt en duurzaam kunnen worden afgestemd op gebouwgebruik.
Marise Pieters, Formulemanager Hi Five bij CSU, licht toe: “Datagedreven schoonmaken doe je niet alleen. Dit doe je samen met je klant, collega’s en schoonmaakmedewerkers. Het uitgangspunt is en blijft dat technologie ondersteunend is aan de mens en de processen. Meetbare en flexibele schoonmaak is onze standaard, en hiermee willen we het schoonmaakvak vernieuwen en aantrekkelijker maken voor onze medewerkers. CSU neemt Hi Five mee als standaard werkwijze in de dienstverlening, om de overgang naar duurzame, datagedreven schoonmaak te versnellen.”