Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Wie is de beste bermbeheerder van Nederland?

Geniet u van de bloemrijke bermen in uw gemeente? Toon uw waardering en nomineer uw gemeente of de persoon die verantwoordelijk is voor die mooie bermen voor de titel BovensteBeste Bermbeheerder 2024. Deze prijs wordt uitgereikt door De Vlinderstichting in samenwerking met Stichting Groenkeur. 

Bloemrijke bermen zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook leefgebied voor vlinders en  talloze andere planten en dieren. De Vlinderstichting bevordert daarom bloemrijke bermen, door opdrachtgevers (gemeenten, provincies en waterschappen) en opdrachtnemers (aannemers, groenbedrijven) aan te zetten tot natuurvriendelijk beheer. Ook bij het tegengaan van biodiversiteitsverlies spelen bermen, dijken en groenstroken een belangrijke rol. 

Steeds meer gemeenten, provincies en waterschappen hebben gelukkig bloemrijke bermen. Ook sommige particuliere bermbeheerders zijn bloemrijk bezig. De Vlinderstichting wil graag bermbeheerders in het zonnetje zetten die zich met succes inzetten voor ecologisch bermbeheer. Daarom wordt elke twee jaar de BovensteBeste Bermbeheerder gekozen. In 2022 ging de titel naar Jaap Mekel, die een eigen concept heeft ontwikkeld: Mekelogisch maaibeheer, dat gebaseerd is op het nabootsen van natuurlijk beheer. 

Wie wordt dit jaar BovensteBeste Bermbeheerder?

Nomineer de organisatie, instantie of persoon die volgens u het beste bezig is voor biodiversiteit in de bermen door de vragenlijst op www.vlinderstichting.nl/bermbeheerder in te vullen. Tip: maak een foto van de mooiste berm en stuur hem mee! U kunt uw kandidaat indienen van 15 april tot 15 mei 2024.

Een deskundige jury, bestaande uit Dick Oosthoek (Stichting Groenkeur), Jaap Mekel, Margriet Rouhof (Tennet) en Anthonie Stip (De Vlinderstichting), selecteert de vijf aansprekendste kandidaten. Vanaf 1 juni krijgen deze de gelegenheid zich te profileren op de website van De Vlinderstichting en campagne te voeren. Van 1 tot 21 juni kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriet op de website van De Vlinderstichting. Daarna weten we wie de BovensteBeste Bermbeheerder 2024 is!

Foto bloeiende berm van Kars Veling

Geplaatst in Nieuws
26 mrt. 2024