Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

STX Group en Perpetual Next werken samen om biogene CO2 te ontwikkelen en op de markt te brengen en de energietransitie te ondersteunen

STX Group, wereldwijd actief in de handel in ecologische grondstoffen en klimaatfinanciering, heeft vandaag een samenwerking aangekondigd met Perpetual Next, een Nederlandse ontwikkelaar en exploitant van productiefaciliteiten voor biomethaan. De samenwerking heeft als doel de mogelijkheden voor afgevangen en vloeibaar gemaakt biogeen CO₂ binnen Europa te ontwikkelen en uit te bouwen. Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in de richting van oplossingen voor het gebruik en de opslag van koolstof afvang (CCUS), zoals de productie van e-brandstoffen en alternatieve CO₂-gebruiksroutes. 

Organische afvalstromen worden gebruikt om biogeen CO₂ te extraheren en te vermarkten voor toepassing in industriële processen en daarmee duurzaamheid op lange termijn te maximaliseren en bij te dragen aan de Europese doelstellingen voor het koolstofarm maken van de economie. De samenwerking richt zich in eerste instantie op de Benelux-regio en zal naar verwachting worden uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Oost-Europa. 

STX Group opent de weg naar handel voor duurzame commodities en krijgt toegang tot downstream-kansen in verschillende markten, waardoor haar aanwezigheid en impact worden vergroot. STX Group gaat het op de markt brengen van de vloeibare CO₂ dat Perpetual Next afvangt ondersteunen, waarmee toegang wordt geboden tot downstream-mogelijkheden in verschillende markten. 

"We zijn verheugd om bij te dragen aan de ontwikkeling van een omvangrijke waardepropositie in de opkomende bio-CO₂ markt en de ontwikkeling van de CCUS-ruimte", aldus Sead Keric, Managing Partner van Renewable Gas bij STX Group. "Onze samenwerking met Perpetual Next sluit aan bij onze visie voor een groenere toekomst, waarbij we onze expertise op het gebied van duurzaamheidsmarkten en infrastructuur benutten om innovatieve oplossingen te stimuleren en de impact te maximaliseren." 

"Als belangrijke promotor van duurzaamheid en innovatie in de waardeketen van hernieuwbaar gas is Perpetual Next Conversions het best gepositioneerd om nieuwe retailmogelijkheden voor het productieportfolio van biomethaanfabrieken te versterken, waardoor circulariteit en de hoogst mogelijke efficiëntie worden bevorderd. We delen met STX Group een gemeenschappelijk belang in het ontwikkelen van de CCUS-waardeketen, waarbij we samenwerken met sectoren als de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de chemie en de landbouw, terwijl we de productie van synthetische e-brandstoffen bevorderen", aldus Jurre Hijman, CCO bij Perpetual Next.