Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Prototyping Work past speelveld aan

Organisatieadviesbureau Prototyping Work scherpt haar profiel aan en breidt activiteiten uit. Het bureau, dat bekendstaat om zijn innovatieve aanpak in het bevorderen van progressief organiseren, zet nu expliciet in op het faciliteren van positieve verandering in de wereld en het bevorderen van duurzaamheid in organisaties. 

Oprichter Edwin van der Geest: “De afgelopen jaren hebben we zo veel mooie projecten mogen doen, die een positieve bijdrage aan de wereld hebben geleverd. We hebben met onze innovatieve aanpak bijvoorbeeld geholpen het werkgeluk van uitzendkrachten te verhogen, een mbo-vakschool geholpen hun studieaanbod toekomstbestendig te maken, en we staan een GGZ-instelling bij in het wendbaar organiseren van hun werk om zo de zorg van de toekomst te kunnen bieden. En onze ambitie is nog veel groter. Daarom passen we onze missie aan en breiden we ons speelveld uit.”

Maak grootse verandering klein

Prototyping Work benadert verandertrajecten met een innovatieve eigen methode: Grote veranderingen worden in kleine behapbare stappen verdeeld, die je snel in de realiteit kan testen. Zo kom je snel van papier naar de praktijk waarbij elke stap leermogelijkheden biedt en je in staat stelt om je veranderproces voortdurend aan te passen en te verbeteren. Deze snelle experimenten leiden tot snelle successen, wat organisaties motiveert en vertrouwen geeft in het veranderproces. Zo komen organisaties snel in beweging.

Tijd voor nieuwe spelregels

Tot nu toe richtte Prototyping Work zich op het bevorderen van progressief organiseren: Het creëren van wendbare, mensgerichte en toekomstvaste organisaties. Vanaf nu gaat Prototyping Work haar verandercompetentie ook inzetten om organisaties te helpen met verduurzamen.

Mede-eigenaar Ben MacKenzie: “We weten dat we anders met de wereld om moeten gaan en wij willen hier onze bijdrage aan leveren. We zien dat veel organisaties en ondernemers dit ook willen, alleen weten ze vaak niet waar te beginnen. Ze staan voor complexe verandervraagstukken. Je hebt bijvoorbeeld een mooie CO2 rapportage binnen, maar hoe ga je vervolgens veranderingen doorvoeren? Waar begin je en hoe houd je tegelijkertijd ook de winkel draaiende? Onze veranderaanpak is uitermate geschikt om dit soort grote veranderprocessen klein te maken en stap voor stap aan te pakken. Met deze nieuwe spelregels breng je duurzaamheidsdoelen van papier naar de praktijk.”

Speelveld voor positieve verandering

Prototyping Work ondersteunt organisaties vanaf nu op twee manieren om hun toekomst vorm te geven: Door wendbaar te organiseren en door verduurzaming in gang te zetten.

Edwin van der Geest besluit: "Wil jij met je organisatie duurzaamheid van papier in de dagelijkse praktijk brengen, dan ben je bij ons aan het goede adres. Dat is wat wij doen: we creëren een nieuw speelveld voor positieve verandering. "Welkom bij onze Playground for Positive Change.”