Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Polestar vermindert uitstoot in toeleveringsketen door gebruik van hernieuwbare brandstoffen voor zeevracht

Polestar (Nasdaq: PSNY) zet de volgende stappen in het verminderen van de uitstoot van de toeleveringsketen. Het merk maakt voortaan onder meer gebruik van hernieuwbare brandstoffen voor de transporten over zee, die goed zijn voor zo’n 75% van de totale transportuitstoot van Polestar.

Ook het Vehicle Processing Center (VPC) van Polestar in België draait nu op 100% hernieuwbare elektriciteit. In het VPC worden de modellen van Polestar gereedgemaakt voor aflevering aan Europese klanten, waarbij ze ook worden opgeladen met groene stroom.

Terwijl de productie van de Polestar 3 en Polestar 4 wordt opgevoerd, gaat Polestar in eerste instantie zo’n 65% van de uitgaande vrachttransporten over zee uitvoeren met hernieuwbare brandstof. Dit betreft de routes van Azië naar het VPC in Zeebrugge, België. Polestar is ook van plan om in de tweede helft van het jaar hernieuwbare brandstoffen toe te passen in de zeevracht vanuit Noord-Amerika, wanneer de productie van de Polestar 3 gaat starten in South Carolina. Door het gebruik van B30 Biobrandstof, die 30% Fatty Acid Methyl Esters (FAME) bevat, kunnen de emissies van deze transporten over zee met ongeveer 20-25% worden verminderd, vergeleken met conventionele zwavelstookolie.

Polestar heeft ook stappen ondernomen om de intercontinentale inkomende zeevracht voor productiematerialen en de distributie van reserveonderdelen koolstofvrij te maken. Deze transporten verlopen nu voor 100% op FAME-brandstof, waardoor de uitstoot van broeikasgassen met 84% is verminderd in vergelijking met fossiele brandstoffen. De FAME-brandstof is gebaseerd op hernieuwbare bronnen, waaronder afvalolie. Er worden geen grondstoffen gebruikt die verband houden met palmolie of palmolieproductie.

Jonas Engström, Head of Operations bij Polestar: “Onze nieuwste maatregelen vormen samen een belangrijke stap om de doelstelling van Polestar, klimaatneutraliteit bereiken in 2040, te halen. Echt klimaatneutraal worden betekent het elimineren van alle broeikasgasemissies in onze activiteiten en in alle fasen van de levenscyclus van onze auto’s. En daar hoort ook de uitstoot van onze toeleveringsketen bij. Nu we een versnelde groeifase ingaan, waarbij ons modellengamma en onze productievoetafdruk groeien, leggen we ook extra nadruk op het vinden van duurzame logistieke oplossingen.”

Polestar heeft onlangs zijn duurzaamheidsrapport voor 2023 gepubliceerd. De uitstoot van broeikasgassen per verkochte auto is in 2023 met 9% verminderd ten opzichte van 2022, wat illustreert dat het mogelijk is om de groei van het merk los te koppelen van toegenomen uitstoot.