Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Polestar en Zaptec gaan premium thuislaadoplossingen aanbieden in Europa

Polestar lanceert samen met partner Zaptec nieuwe premium laadoplossingen voor thuis. De samenwerking omvat ook een strategisch partnership voor de lange termijn op het gebied van toekomstige vehicle-to-grid technologie (V2G) en bidirectionele laadoplossingen. Dit is een belangrijke stap om elektrische auto’s mee te laten helpen aan het in evenwicht brengen van het elektriciteitsnet.

Polestar biedt binnenkort in een geselecteerd aantal Europese markten de thuislaadwallbox Zaptec Go aan en de beschikbaarheid wordt in Europa in de loop van de tijd verder uitgebreid. De Zaptec Go is beschikbaar voor Polestar-rijders in Zweden, Denemarken, Nederland en Noorwegen. De met een Red Dot design bekroonde thuislader is ontworpen en ontwikkeld in Noorwegen met het oog op performance. Met zijn vermogen tot 22 kW levert hij een snelle en betrouwbare oplaadervaring thuis.

Lutz Stiegler, CTO van Polestar: “De samenwerking met Zaptec markeert een belangrijke stap op het gebied van naadloze en effectieve thuislaadoplossingen voor onze Europese klanten. Ons partnership start op een goed moment, aan de vooravond van de eerste klantleveringen van de twee elektrische performance SUV’s, de Polestar 3 en Polestar 4. We gaan ons samen met Zaptec ook richten op de ontwikkeling van innovatieve oplaadtechnologie om onze klanten in de toekomst ook functies als slim opladen, bidirectioneel opladen en diensten op het gebied van vehicle-to-grid te kunnen leveren.”

"We zijn oprecht trots op deze samenwerking. Bij Zaptec hechten we buitengewoon veel waarde aan kwaliteit en veiligheid en juist daarom passen wij als partners zo goed bij elkaar. Met dit partnership beginnen we aan een opwindende ontwikkeling in Europa, vooral met onze vehicle-to-grid-technologie", zegt Kurt Østrem, CEO van Zaptec.

De Zaptec Go wallbox is compatibel met alle Polestar-modellen, inclusief de Polestar 3 en de Polestar 4, waarvan deze zomer de eerste exemplaren in Europa worden geleverd aan klanten.