Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Polestar Charge biedt toegang tot meer dan 650.000 oplaadpunten in Europa

Polestar en Plugsurfing lanceren Polestar Charge, een nieuwe openbare laaddienst in Europa. Polestar Charge biedt Polestar-rijders toegang tot meer dan 650.000 oplaadpunten, verdeeld over de grootste Europese oplaadnetwerken, waaronder het Tesla Supercharger-netwerk, IONITY, Recharge, Total, Fastned en Allego. Polestar Charge-gebruikers kunnen tegen meerprijs ook een abonnement afsluiten om 30% korting te krijgen op laden bij meer dan 28.000 oplaadpunten.

Polestar is de eerste OEM in Europa die het Tesla Supercharger-netwerk integreert in zijn eigen laadapp, Polestar Charge, waardoor Polestar-rijders ook toegang krijgen tot de snelladers van Tesla. Polestar heeft al in 2023 aangekondigd dat het ook Tesla’s NACS-laadstandaard voor Polestar-rijders in Noord-Amerika gaat overnemen. In China biedt Polestar nu al in meer dan 200 steden toegang tot het Tesla Supercharger-netwerk.

Polestar-rijders hebben in Europa sinds 2020 toegang tot openbare opladers binnen het Plugsurfing-netwerk en krijgen speciale kortingen op de tarieven. De introductie van het nieuwe Polestar Charge loopt vooruit op de eerste Europese klantleveringen van de Polestar 3 en Polestar 4, de twee nieuwe luxe elektrische performance SUV’s.

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: “We weten dat laadgemak een belangrijk onderdeel van elektrisch rijden is. Met toegang tot de grootste netwerken in Europa en de slimme integratie in Google Maps maken we het voor Polestar-rijders nu nog gemakkelijker om van het leven te genieten met een elektrische auto, in plaats van zich zorgen te hoeven maken over waar de volgende laadbeurt moet plaatsvinden.”

Polestar Charge biedt een handige oplossing voor het vinden, gebruiken en betalen van openbare laadpunten, waardoor er minder behoefte is aan meerdere abonnementen, apps, authenticatiemethoden of oplaadtags. Dit wordt gecombineerd met de EV-optimalisatie binnen Google Maps, die niet alleen helpt bij het plannen van optimale laadstops langs een route, maar ook een batterijvoorconditioneringsfunctie activeert om de snelst mogelijke laadsnelheden te helpen bereiken.

Geplaatst in Nieuws
28 mrt. 2024