Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Ook eerste bloemen onder Fair Flora-label

Begin deze maand kwamen de eerste Fair Flora-planten op de markt. Nu volgen ook de eerste bloemen met Fair Flora-label. Via Tulpen.nl worden vanaf heden CO2-neutrale tulpen verkocht door Wesselman Flowers. Op het label staan dan ook vijf sterren afgebeeld, de maximale duurzaamheidsscore binnen Fair Flora.

Fair Flora werd onlangs geïntroduceerd als duurzaamheidssysteem voor sierteeltproducten. Bloemen en planten worden daarbij voorzien van een label waarop tussen de 1 en 5 sterren staan afgebeeld. Hoe meer sterren, hoe duurzamer en verantwoorder de bloemen en planten zijn. De sterren moeten ervoor zorgen dat consumenten voortaan in één oogopslag duurzaam geteelde producten herkennen.

Waar eerder deze maand de eerste Fair Flora-planten in de verkoop gingen, heeft Wesselman Flowers nu de primeur waar het om bloemen gaat. Het bedrijf uit Roelofarendsveen ontwikkelde in samenwerking met Greenhouse Sustainability een tool voor footprintberekening in de tulpenbroei. “Tulpenbroei is een aparte tak van sport. Op basis van onze kennis en ervaring is de bestaande rekentool van Greenhouse Sustainability aangepast”, vertelt Joost Wesselman. “Tulpen zijn van zichzelf al heel duurzaam omdat ze een lage CO2-uitstoot hebben. Toen onze footprint inzichtelijk werd, hebben we er voor gekozen om direct door te pakken en de CO2-uitstoot te compenseren. Wij doen dit voor alle tulpen die wij momenteel online verkopen en deze zijn dus volledig CO2-neutraal.”

Wesselman Flowers is deelnemer van Stichting Sustainable Suppliers of Horticultural Quality Products. Samen met handelsbedrijven in bloembollen en vaste planten wil het bedrijf een actieve en structurele bijdrage leveren aan een toekomstbestendige sector, waarin kwalitatief hoogwaardige producten met respect voor mens, maatschappij en omgeving worden geteeld en verhandeld. “We streven ernaar om alle bloembollen en vaste planten in 2024 duurzaam te certificeren, zodat consumenten met goed gevoel een bos tulpen op tafel kunnen zetten”, aldus Wesselman. Daarnaast behoort Wesselman Flowers tot de ‘Versnellers’, een groep sierteeltbedrijven die het voortouw nemen in het verduurzamen van de keten. “Door met elkaar te praten over en bezig te zijn met verduurzamen, stimuleer je elkaar om de volgende stap te zetten. Ik vind het heel belangrijk dat onze branche bezig is met de toekomst en ook kan aantonen dat we in staat zijn om duurzame producten te produceren.”

Feedback van consument

Geplaatst in Nieuws
17 jan. 2024