Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Miljoeneninvestering in 's werelds eerste circulaire tennis- en padelbal Renewaball

Impact investeerder Rubio Impact Ventures sluit zich aan bij bestaande, privé-investeerders

Renewaball maakt vandaag bekend meer dan 3 miljoen euro te hebben opgehaald in een investeringsronde. Impact investeerder Rubio Impact Ventures stapt als nieuwe investeerder in het bedrijf dat 's werelds eerste circulaire tennis- en padelbal heeft ontwikkeld. De investeringsronde stelt de snelgroeiende start-up in staat om de ecologische voetafdruk van tennis- en padelballen in Europa aanzienlijk te verkleinen. En dat is hard nodig, aldus co-founder en CEO Hélène Hoogeboom.

Miljoenen vervuilende tennisballen en padelballen

Hoogeboom: “Elk jaar worden er wereldwijd meer dan 350 miljoen tennisballen gebruikt, en dan tellen we padelballen nog niet eens mee. Bij iedere slag komen er ontelbare deeltjes microplastics vrij, die we inademen of bij buiten spelen in de grond komen. Het vilt van een Renewaball is gemaakt van 100% biologische wol en katoen uit Europa, en bevat geen polyester en nylon, zodat er geen microplastics vrijkomen. Uiteindelijk belandt 97% van alle ballen in de prullenbak. De impact op het klimaat is dan ook enorm. Renewaball brengt daar verandering in. Deze eerste circulaire tennis- en padelbal ter wereld is gemaakt van oude/gebruikte ballen en 100% te recyclen”.

“Dat wij naast de steun van onze bestaande investeerders nu ook een impact investeerder als Rubio achter ons hebben staan, zien we als een bevestiging van het vertrouwen in ons bedrijf." Het fundament is gelegd; nu gaan we verder uitbouwen, zodat iedereen in Europa met een goed gevoel de tennis- en/of padelbaan op kan voor een veel milieuvriendelijkere wedstrijd.”

Ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen

Helmer Schukken, managing partner bij Rubio, geeft aan door hun investering in Renewaball de ecologische voetafdruk van tennis- en padelballen in Europa aanzienlijk te verkleinen. Schukken: “Hélène en haar partners Marc Rouffaer en Gunther van de Rijt, hebben indruk op ons gemaakt met hun toewijding om positieve verandering in de industrie te stimuleren. Wij geloven dat door Renewaball te steunen, we kunnen bijdragen aan een mentaliteitsverandering in de richting van duurzaamheid in tennis en padel.”

Geplaatst in Nieuws
11 apr. 2024