Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

McDonald’s en Playmobil introduceren duurzame Happy Meal figuren

Vanaf donderdag 18 april kunnen McDonald's-gasten bij hun Happy Meal een Playmobil Willtopia-speelgoed uitkiezen. Dit speelgoed maakt deel uit van Playmobil's eerste duurzame productlijn en is volledig gericht op de natuur en wilde dieren.

Voor het eerst wordt Happy Meal-speelgoed gemaakt van PE-plastic, duurzaam gemaakt uit suikerriet. Dit maakt het niet alleen leuk om mee te spelen, maar maakt het ook gemakkelijk te recyclen.

Playmobil Wiltopia Happy Meal, beschikbaar van donderdag 18 april tot en met woensdag 22 mei, laat kinderen kennismaken met een verscheidenheid aan dieren in het wild en hun leefgebieden met behulp van de meegeleverde dierenkaart, zo leren kinderen alles over hun dieren.

Deze dierenkaart bevat ook een QR-code die je toegang geeft tot Wiltopia Photo Expedition, de (reclamevrije) digitale extensie van het programma.

Hier bevind je je midden in Wiltopia, waar je op zoek kunt gaan naar één van de 14 dieren. Vervolgens kun je foto's maken van de dieren in hun natuurlijke habitat.

McDonald's en Playmobil willen op deze manier kinderen op een duurzame manier kennis laten maken met wilde dieren van over de hele wereld. McDonald's streeft ernaar een positieve impact te maken met de geschenken die gasten ontvangen met Happy Meals.

Zo introduceerde McDonald's in 2019 met Happy Meals een voorleesoptie om kinderen aan te moedigen om te lezen. Hoewel de mogelijkheid om speelgoed als cadeau te kiezen hetzelfde blijft, onderzoekt McDonald's voortdurend verschillende manieren om het nog duurzamer te maken.

McDonald's introduceerde bijvoorbeeld eerder speelgoed gemaakt van duurzame vezels en karton, en maakt nu ook gebruik van duurzaam plastic gemaakt van suikerriet.

Geplaatst in Nieuws
22 apr. 2024