Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Jarige koning bezoekt Innovatieplein

Emmen rolde op 27 april de oranje loper uit voor Koning Willem-Alexander. Samen met de leden van de koninklijke familie vierde hij zijn verjaardag in de Drentse stad. Tijdens deze feestelijke dag bezocht hij - als onderdeel van een wandeling langs 9 pleinen - ook het Innovatieplein. Daar maakte hij in een bloemenweide van circulaire plastics kennis met Plastic Positivity. 

Circulaire Plastics

Plastics zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Maar zoals iedereen weet, hebben plastics ook een keerzijde. Ze breken vaak niet of zeer slecht af als ze in het milieu terecht komen en ze worden gemaakt uit eindige fossiele bronnen, zoals aardolie. In Emmen doen we er alles aan om te voorkomen dat er nieuw plastic uit aardolie bijkomt. Zo worden er circulaire plastics ontwikkeld en gerecycled, een resultaat van een samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Plastic Positivity

Emmen is een stad van innovatie. Daarom maakte de koninklijke familie tijdens Koningsdag kennis met Plastic Positivity op het Innovatieplein. In een bloemenweide met meer dan duizend 3D geprinte bloemen van circulaire plastics kreeg de familie een introductie van studenten en Vincent Voet (lector Circular Plastics) over deze grote stap in het oplossen van een wereldwijd probleem. Vincent Voet: “Het was ontzettend leuk om met het koninklijk paar in gesprek te gaan over de kansen die wij zien en de innovaties die wij ontwikkelen op het gebied van circulaire plastics." Binnen zijn werk als lector voor het lectoraat Circular Plastics van NHL Stenden houdt Vincent zich bezig met de transitie naar een toekomstbestendige plastics economie in Noord-Nederland en daarbuiten.

Tijdens het koninklijke bezoek stonden de studenten van NHL Stenden en Drenthe College de tuin aan te harken, het gras te maaien en bloemetjes te prikken. Ze gingen in gesprek met de koninklijke familie en deelden daarna de bloemen uit aan de bezoekers. “Ik vond het spannend om op het plein te staan, maar geweldig om mee te maken”, zei één van de studenten. 

plasticpositivity.nl

Heb je het bezoek van de koning op tv gezien? En ben je benieuwd waar alle prachtige bloemen van gemaakt zijn? Ga dan naar www.plasticpositivity.nl en lees meer over het Innovatieplein.

Geplaatst in Nieuws
29 apr. 2024