Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Jafix.com haakt Bever en Zeeman aan op haar reparatieplatform

Het eerste dedicated reparatieplatform van Nederland groeit in rap tempo met grote retailmerken. 

Te vaak en te snel worden spullen weggegooid omdat ze kapot zijn. Dat vinden ze bij Jafix.com doodzonde. Door ze te repareren kun je ze een tweede leven geven. Dat is beter voor de wereld én voor je portemonnee. Jafix.com – het eerste onafhankelijke internationale reparatieplatform – biedt mensen die iets willen repareren hulp met gratis reparatiehandleidingen. Bovendien bieden ze bedrijven een concrete invulling voor hun duurzaamheidsstrategie én een aftersales- en servicemodel waarmee repareren ook nog eens financieel aantrekkelijk wordt. 

Reparatieplatform voor consumenten

Oprichter Sieds Wijnja legt uit: “Jafix.com is speciaal ontwikkeld om reparatiehandleidingen te maken en te delen. In een handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe een reparatie uitgevoerd moeten worden. Netjes gestructureerd met tekst, foto’s en waar nodig verdiepende video’s en vaak voorzien van linkjes naar benodigde onderdelen of gereedschap.”

Gebruikers kunnen niet alleen reparatiehandleidingen bekijken maar ook zelf plaatsen en zo anderen helpen bij het repareren. En het maakt niet uit wat gerepareerd moet worden! Kleren, die kapotte Senseo, witgoed, bruingoed, speelgoed en ga zo maar door.

Duurzaam tool voor bedrijven

“Repareren heeft als onderdeel van de duurzaamheidsmix ook steeds meer de aandacht van bedrijven. Met repareren kan recycling immers worden uitgesteld en dat is beter voor het milieu. Maar ook ‘corporate responsibility’ en wetgeving – denk aan ‘The Right to Repair’ en verplichte rapportage over duurzaamheid in de jaarrekening – zet bedrijven aan meer aan repareren te doen” zegt Wijnja. “Bovendien lijkt met repareren ook geld te verdienen; onderdelen leveren aanvullende business en ook de verhoogde merksympathie en loyaliteit blijken omzetboosters.”

Dat repareren in de belangstelling staat, is te zien in de markt. Kledingwinkels die instore gratis kledingreparatie aanbieden, repareer-stations in sportartikelenwinkels en het opnemen van reparatie-kits in het retail-assortiment. Er komt een duidelijke beweging op gang en Jafix.com is hier een belangrijke speler in.

Zo ging Jafix.com een samenwerking aan met Bever en onlangs ook met textielsuper Zeeman. In opdracht van deze retailers werden een groot aantal reparatiehandleidingen ontwikkeld in maar liefst 6 talen. Zo helpt Zeeman klanten op weg bij het repareren van kleding en andere textiel. Van het eenvoudig aanzetten van een knoop tot het blind repareren van een scheur in je broek.

Whitelabel oplossing

Wijnja vertelt wat de samenwerking met Zeeman zo uniek maakt. “Voor Zeeman ontwikkelden we een whitelabel oplossing. Hiermee worden met een paar regels code op een pagina van Zeeman alle reparatiehandleidingen doorgeplaatst op de site van Zeeman in de huisstijl van Zeeman. Zeeman hoeft daardoor geen technologie te ontwikkelen om kanten toch te ondersteunen bij repareren. Het onderhouden van bestaande- en creëren van nieuwe handleidingen wordt eenvoudig en gebruiksvriendelijk gedaan op Jafix.com. Het aanbieden van handleidingen wordt voor retailers zo super eenvoudig en laagdrempelig.”

Verder groeien

Jafix.com groeit en heeft grote ambities. Zoals nog veel meer reparatiehandleidingen, waarvoor o.a. een pilot is opgestart met Artificiële Intelligentie (AI). Maar ook het aanhaken van ‘bekwame amateurs en professionele reparateurs’ mocht een consument toch extra hulp nodig hebben. En misschien in de toekomst zelfs wel een ‘Jafix-keurmerk’ dat bij aankoop aangeeft hoe repareerbaar een product is.

Geplaatst in Nieuws
20 mrt. 2024