Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Internationale studenten kleuren Malburgen groen

Deze week gaan 30 internationale studenten samen met een groep Nederlandse studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) aan de slag in Malburgen-Oost. Samen met lokale organisaties en met bewoners maken ze deze wijk in Arnhem een stukje groener voor een koelere en biodiverse leefomgeving. HVHL organiseert dit internationale project in het kader van een Europees studieprogramma voor lokale duurzaamheidsvraagstukken. 

De handen gaan uit de mouwen, maar pas nadat er eerst brainstormsessies en ontmoetingen met bewoners zijn geweest over de verbetering van hun leefomgeving. Daarna gaan de studenten aan de slag met het vergroenen van een binnenplein tussen woningen en het planten van groen in De Groene Route in Malburgen.

Organisator HVHL werkt in dit project samen met de sociale onderneming Schone Straat, Groene Buurt en Volkshuisvesting, met betrokkenheid van de gemeente Arnhem. Al voor het zevende jaar neemt HVHL deel aan het Europese programma.

Internationaal de denkkracht bundelen

De studenten die te gast zijn bij HVHL komen uit Estland, Duitsland en Roemenië. Ze volgen samen met tweedejaars studenten Management van de Leefomgeving van HVHL een innovatief programma van de Europese Unie, Community Learning for Local Change. Hierin richten ze zich op het ondersteunen van lokale gemeenschappen door duurzame ontwikkeling en ondernemerschap.

Na een online lesprogramma komen de studenten dit jaar naar Arnhem voor een intensief hoogtepunt van hun lesprogramma. Ter inspiratie doen ze per fiets een stads-safari langs mooie groene projecten in Arnhem. Vanuit verschillende specialismen - zoals circulariteit, sociale cohesie of lokaal voedsel - ontwikkelen de studenten een plan voor een nieuw binnenplein in de wijk. Daarbij overleggen ze met bewoners om hun ideeën te verbeteren.

Zo bundelen studenten uit vier verschillende landen hun denkkracht om Malburgen een stukje groener te maken. En om meteen de daad bij het woord te voegen, helpen ze donderdagmorgen, samen met bewoners, bij het inplanten van een stuk van De Groene Route in Malburgen.

Geplaatst in Nieuws
16 apr. 2024