Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Innovatieve plasticvrije verpakking voor Bosch Home Comfort Group

DS Smith ontwikkelde een plasticvrije oplossing voor gasketels van Bosch Home Comfort Group. Terwijl eerdere verpakkingsoplossingen twee EPS (piepschuim) elementen vereisten, zorgt de innovatieve oplossing ervoor dat er geen plastic verpakkingsonderdelen meer nodig zijn. Dit heeft geleid tot de eliminatie van 100.000 plastic onderdelen, waarmee in totaal 310 ton CO2-uitstoot per jaar wordt bespaard.

Circular Design Metrics

Het DS Smith-team van ontwerpers gebruikte de unieke 'Circular Design Metrics'-aanpak in combinatie met DS Smith's Value Tool om transparant de volledige levenscyclusvoordelen van hun verpakking te demonstreren en zo de duurzaamheidsdoelen van Bosch Home Comfort Group te ondersteunen, die verzochtten het ontwerp volledig recyclebaar te maken.

Het project maakte gebruik van de acht verschillende metrics om de verschillende aspecten van een verpakkingsoplossing voor duurzaamheid en recyclebaarheid op een gestandaardiseerde en kwantificeerbare manier te creëren. Bijvoorbeeld, binnen vijf categorieën met betrekking tot de plasticvrije Bosch Home Comfort Group, kon een verbetering worden vastgesteld, terwijl in contrast daarmee nog twee categorieën identiek bleven aan de oorspronkelijke situatie.

Optimalisatie van de verpakking ondersteunt de duurzaamheidsdoelstellingen van beide bedrijven

"We zijn verheugd over de positieve impact van deze optimalisatie van de verpakking door het DS Smith-team en de waarde die het toevoegt aan onze bedrijven, maar ook aan het milieu met een verbetering van meer dan 75% van de verminderde CO2-impact, wat overeenkomt met een vermindering van 310 ton CO2 per jaar. Meer dan 2.350 minder pallets moeten elk jaar worden meegenomen, en deze nieuwe aanpak vermindert het volume van vrachtwagens dat wordt gebruikt voor logistieke leveringen met bijna 60%, wat resulteert in meer dan 60 vrachtwagens die elk jaar van de weg worden gehaald. Met de overstap naar deze duurzame en volledig recyclebare verpakkingsoplossing gemaakt van golfkarton kan Bosch Home Comfort Group nu voldoen aan de veelzijdige vraag naar duurzame oplossingen terwijl de productbescherming behouden blijft." Jingjing Huang, Purchasing Engineering Combustion Systems, Bosch Home Comfort Group.

Het belangrijkste voordeel van de plasticvrije verpakkingsoplossing voor Bosch Home Comfort Group is gebaseerd op de vervanging van de EPS-onderdelen door golfkarton. De papiervezels van de golfkartonmaterialen kunnen meer dan twintig keer worden gerecycled en worden verwacht lange tijd in de functionerende recycling lus te blijven.