Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Hogeschool Van Hall Larenstein duurzaamste instelling voor hoger onderwijs 2024

Tijdens de SustainaBul 2024 is Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) uitgeroepen tot duurzaamste instelling voor hoger onderwijs in Nederland. Al voor de vierde keer (in 2020, 2022, 2023 en 2024) mag de hogeschool deze titel dragen, die door de studenten uit het hoger onderwijs wordt toegekend. Sinds 2018 is HVHL de hoogst scorende hogeschool. 

De tweede plaats in de ranking is voor de TU Delft, de derde voor de Erasmus Universiteit Rotterdam, beide nieuw in de hoogste regionen. Bij het beoordelen van de onderwijsinstellingen werd gelet op de integratie van duurzaamheid binnen onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering en in de best practices. Op de aspecten ‘onderzoek’ en ‘best practice’ behaalde HVHL het maximaal aantal te behalen punten. 

Anneke Luijten-Lub, lid van het College van Bestuur, is heel blij met deze erkenning door de Studenten van Morgen. “Duurzaamheid zit in de genen van onze hogeschool. En door ons onderzoek en onderwijs ook in de genen van de professionals die wij afleveren: stuk voor stuk maken zij in hun loopbaan de samenleving telkens een stukje duurzamer. Dat we de titel ‘duurzaamste instelling voor hoger onderwijs weer mogen dragen, maakt mij meer dan trots op alle collega’s en studenten!”

Onderzoeksprojecten en nieuw onderwijsconcept ‘ademen’ duurzaamheid

In de ranking complimenteerde de jury HVHL voor de duurzaamheidsagenda binnen het onderzoek en de projecten van de hogeschool, die gekoppeld zijn aan de SDG’s. Waardering was er ook voor de ontwikkeling van HVHL’s nieuwe onderwijsconcept, waarbij onder meer studenten vroegtijdig betrokken zijn. Over de bedrijfsvoering geeft de jury aan dat HVHL kiest voor met duidelijke doelen en implementatiestappen en daarmee heel goed werkt aan de eigen verduurzaming.

De SustainaBul is dé ranglijst van Nederlandse universiteiten en hogescholen op het gebied van duurzaamheid. Het is een initiatief van het landelijk studentenplatform ‘Studenten voor Morgen’ met als doel duurzaamheid binnen de instellingen voor hoger onderwijs te stimuleren. De ranking is gebaseerd op de mate waarin de onderwijsinstellingen duurzaamheid hebben geïntegreerd in hun onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. De SustainaBul werd dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt tijdens Groene Peper, het event op het gebied van duurzaamheid voor mbo, hbo en wo.