Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Help jij mee de stad schoon te houden op Koningsdag?

Nog 2 dagen tot Koningsdag! Zien we straks de stad weer verdwijnen onder bergen blikjes, flesjes en andere troep, of gaan we het dit jaar anders doen? Statiegeld Nederland heeft de missie om deze Koningsdag zoveel mogelijk blikjes en flesjes van de straat/uit het water te houden. Zie op deze plattegrond waar je op Koningsdag je blikjes en flesjes kunt inleveren, met als absoluut hoogtepunt: de Holle Dolle Donnie. Help jij ons zoveel mogelijk mensen te stimuleren om hun statiegeldverpakkingen in te leveren? Het zou tof zijn als jullie onderstaand nieuws kunnen delen! Laten we samen de stad schoon houden dit jaar.

Koningsdag: een dag waarop de grachten barsten van de bootjes met feestende mensen. Maar waar laten zij de lege blikjes en flesjes? Zonde als deze statiegeldverpakkingen bij het afval terechtkomen of, nog veel erger, in de natuur. Na het succes van de Statiemonnie-track van rapper Donnie bedacht Statiegeld Nederland de oplossing: de Holle Dolle Donnie. Vaar door de mond van Donnie in een megastatiegelddonatiebak en lever je blikjes en plastic flesjes in.

Statiegeld hier!

Op de kruising tussen de Vijzelstraat en Prinsengracht is met Koningsdag de Holle Dolle Donnie te vinden. De tunnel is aangekleed als een grote statiegelddonatiebak. Lever jij hier je statiegeldverpakkingen in? Dan word je getrakteerd op een ervaring met rookmachines, lazerstralen, licht en geluid en hoor je natuurlijk de nieuwe track van rapper Donnie in samenwerking met Statiegeld Nederland. Zo wordt inzamelen pas leuk. Statiegeld hier! Niet in de buurt van de Vijzelstraat? Er zijn verschillende inleverpunten door de hele stad, te vinden op de plattegrond onderin deze pagina.

Doneer je statiemonnie 

Door jouw statiegeldverpakkingen in te leveren bij de Holle Dolle Donnie, draag je niet alleen bij aan een schoner Nederland, maar doneer je ook nog eens jouw statiegeld aan dak- en thuislozen. Ook als voetganger kun je hier je blikjes en flesjes kwijt om zwerfafval tegen te gaan.

Campagne met Donnie  

Statiegeld Nederland heeft in samenwerking met Donnie een track ontwikkeld die de belemmeringen en gebruiksmomenten rondom statiegeld samenvat. Met de campagne focust de stichting zich op gedragsverandering. Het doel is Nederlanders motiveren en activeren om hun statiegeldverpakkingen in te leveren om zo 90% van alle blikjes en plastic drankflessen weer in te nemen en daarmee een bijdrage te leveren aan een schoner Nederland.

Geplaatst in Nieuws
24 apr. 2024