Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

HAK-in-PAK nu ook verkrijgbaar in Nederlandse supermarkten

Nieuwe campagne met Elise Schaap moet peulvruchtenconsumptie een boost geven

Vanaf eind januari 2024 ligt ‘HAK-in-PAK’ in de Nederlandse supermarkt: een serie peulvruchten en mais in een handzame, kleurrijke verpakking van karton. De betaalbare verpakkingslijn is bedoeld om het eten van peulvruchten nog toegankelijker te maken voor het brede publiek en een boost te geven aan de eiwittransitie. Om die boodschap kracht bij te zetten, start HAKvandaag een campagne met actrice Elise Schaap. 

Met de nieuwe cross-mediale campagne wil de groenten- en peulvruchtenfabrikant consumenten motiveren om vaker peulvruchten toe te voegen aan het weekmenu. Ze passen volgens HAK perfect bij gerechten uit de moderne keuken, zoals salade, curry en wraps. Daarnaast wil HAK consumenten laten zien dat peulvruchten een smakelijk en goedkoop alternatief zijn op een dagje zonder vlees.

HAK-in-PAK ligt sinds november in de schappen bij het Belgische Delhaize, maar is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Nicole Freid, CEO van HAK, vertelt: “Ik ben trots dat we HAK-in-PAK nu ook in Nederland introduceren. We willen met deze frisse en betaalbare verpakkingslijn een extra impuls geven aan de peulvruchtencategorie. Belangrijk, want peulvruchten zijn niet alleen lekker, maar ook een gezonde en plantaardige bron van eiwitten. Met de nieuwe campagne zetten we onze merkkracht in om de eiwittransitie in Nederland te versnellen, door te laten zien hoe makkelijk én lekker het is om peulvruchten toe te voegen aan je dagelijkse maaltijd. In Scandinavië zien we dat het kan: dit type handzame en kleurrijke verpakking heeft het peulvruchtenschap daar nog meer aantrekkingskracht gegeven. Dit inspireerde ons om het naar Nederland en België te brengen.”

HAK introduceert de nieuwe verpakkingsvorm naast de bekende glazen pot en populaire stazak. De peulvruchtenverpakking is gemaakt van innovatief materiaal, waarvoor HAK een samenwerking is aangegaan met verpakkingsspecialist SIG Group. Dankzij een hoog gehalte aan plantaardige materialen heeft de verpakking een zeer lage CO2-voetafdruk. De peulvruchten van HAK-in-PAK zijn verkrijgbaar in formaten van 200 ml. en 400 ml. met een consumentenadviesprijs(1) van respectievelijk 0,99 en 1,29.

Op dit moment worden de peulvruchten en mais van HAK-in-PAK nog tijdelijk buiten Nederland geteeld en verpakt. Omdat HAK de verpakkingslijn nu nog niet zelf kan produceren, heeft de groenten- en peulvruchtenfabrikant daarvoor een samenwerking gezocht met Europese partners. HAK is van plan om zo snel mogelijk, in lijn met haar strategie, ook de producten van HAK-in-PAK zo dichtbij mogelijk en duurzaam gecertificeerd te telen en ook lokaal te produceren.

De nieuwe campagne is te zien op televisie en YouTube. Daarnaast maakt HAK gebruik van outdoor reclame en andere mediakanalen zoals sociale media en een samenwerking met LINDA. Naast betaalbaarheid, zet HAK bij de campagne flink in op inspiratie, met veel receptideeën en de inzet van influencers.

 (1) De retailers bepalen de winkelprijzen, HAK heeft hier slechts een beperkt adviserende rol in

Foto HAK 

Geplaatst in Nieuws
29 jan. 2024