Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Eneco introduceert terugleverkosten voor klanten met variabel contract en zonnepanelen

Vanaf juni 2024 gaan klanten van Eneco met een variabel stroomcontract en zonnepanelen betalen voor de kosten van het terugleveren van elektriciteit. De terugleverkosten zijn vastgesteld op 11,5 cent per kilowattuur (kWh) aan stroom die wordt teruggeleverd aan het net.

Aangezien de terugleverkosten geen onderdeel meer uitmaken van het stroomtarief, is straks ruim driekwart van de Eneco klanten financieel voordeliger uit. Voor klanten die terugleverkosten gaan betalen, geldt dat zij dit alleen doen voor de daadwerkelijk teruggeleverde kWh. Hoe meer zelfopgewekte stroom klanten direct verbruiken, hoe minder terugleverkosten worden berekend.

Voor de stroom die klanten met zonnepanelen meer terugleveren dan verbruiken op jaarbasis, blijven zij natuurlijk een terugleververgoeding ontvangen. Deze bedraagt 14,5 cent per kWh voor klanten die vanaf juni te maken krijgen met een tariefswijziging.

Zomer
Eneco maakte in maart bekend dat de kosten die verbonden zijn aan het terugleveren van stroom voortaan worden doorberekend aan klanten die daadwerkelijk terugleveren met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op dat moment betrof het alleen nieuwe klanten die een vast contract afsloten. Zij betalen sindsdien een verhoogd vastrecht. Vanaf de zomer gaan consumenten die een nieuw vast contract afsluiten een tarief betalen per teruggeleverde kWh aan stroom.

Klanten met een variabel contract krijgen gefaseerd, vanaf juni tot en met augustus, te maken met de doorberekening van terugleverkosten met een tarief per teruggeleverde kWh. Zij worden hierover minimaal 30 dagen van tevoren geïnformeerd met een persoonlijk bericht wat dit voor hun situatie betekent.

Geplaatst in Nieuws
29 apr. 2024