Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Elektrische camperbus eVentje wint internationale designprijs

De elektrische camperbus eVentje is bekroond met de prestigieuze designprijs Red Dot Award. Een jury van veertig onafhankelijke experts van over de hele wereld heeft het camperbusje bestempeld als een product van ‘excellent ontwerp’. 

De Red Dot Award staat wereldwijd bekend als een van de belangrijkste onderscheidingen op het gebied van design. Camperbus eVentje wint de felbegeerde Red Dot Award in de categorie Product Design 2024. De slimme kampeerauto heeft de harten van de jury veroverd met zijn unieke ontwerp, duurzame materialen en buitengewone veelzijdigheid.

Voor de Nederlandse camperbusproducent Ventje is het een geweldige erkenning voor lang puzzelen en ontwerpen. Het eVentje is ontworpen op basis van de elektrische ID Buzz, die compacter is dan de originele bus van Ventje. Om weer een comfortabele binnenruimte te creëren, ontwikkelden de ontwerpers van Ventje een slim systeem. Door de voorstoel te verschuiven wordt de zit- en ligruimte automatisch vergroot, wat een bed van 2 bij 1,4 meter oplevert.

Het eVentje introduceert ook veel andere handige nieuwigheden. In het oog springend is het innovatieve hefdak, met een bovenbed, volledig openritsbaar doek en een lichtkoepel die zicht geeft op de sterrenhemel.

Een nieuw barretje kan uitgeklapt worden aan de zijkant van de kampeerauto, ideaal voor de borrel. Ook de van Ventje bekende binnen-buiten-keuken aan de achterkant van de kampeerbus bevat nieuwe vindingen, zoals een tweede inductiekookplaat uit een slimme lade en een grote koelkast.

De eerste elektrische eVentjes rijden sinds enkele maanden op de weg. De productie van het nieuw geïntroduceerde model draait op volle toeren in de fabriek in Culemborg. De Nederlandse producent overhandigt dagelijks camperbusjes, in zowel elektrische als brandstof variant, aan nieuwe eigenaren.

Op zaterdag 1 juni 2024 presenteert Ventje zijn prijswinnende elektrische camperbusje op het Eventje ’24: een evenement met rondleidingen door de fabriek, een optreden van de band Jack & The Weatherman en verschillende activiteiten voor de (aanstaande) kampeerder. Iedereen met interesse kan zich kosteloos aanmelden via www.ventje.com.