Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

DKG en NoWa Kitchen maken radicaal duurzame keuken op industriële schaal

DKG Groep en NoWa Kitchen gaan samen circulaire keukens maken op industriële schaal. DKG is marktleider in corporatiekeukens. NoWa Kitchen is de meest innovatieve keuken-startup van Nederland. Hun samenwerking zal de bouw en renovatie van huurwoningen radicaal verduurzamen.

Tim Kaizer, Directeur NoWa Kitchen: "Het is voor het eerst dat in Nederland circulaire keukens met tienduizenden per jaar geproduceerd gaan worden. Dit helpt Nederland in 2050 een volledig circulaire economie te hebben."

Ron van den Berg, Directeur Business Development van DKG Groep: "Samen maken we een grote sprong voorwaarts. DKG maakt 100.000 keukens per jaar. Wij kunnen de circulaire keukens van NoWa op industriële schaal produceren."

NoWa Kitchen ontwikkelde de afgelopen vijf jaar, naar eigen zeggen 'de meest circulaire keuken van Nederland' (Product Circulariteits Index = 90%, bron: Alba Concepts). De keuken bestaat grotendeels uit bio-based materialen en losmaakbare verbindingen. Daardoor is reparatie eenvoudig, is er minder afval en zijn grondstoffen beter herbruikbaar.

DKG is marktleider in keukens voor corporatiewoningen, met de merken Bruynzeel Keukens en Keller keukens. Haar fabriek maakt nu 100.000 keukens per jaar, waaronder een bio-based keukenlijn.

Met deze productiekracht schalen ze samen de innovatie van NoWa Kitchen op naar industriële aantallen. Ook huurders met een smalle beurs kunnen zo een circulaire keuken krijgen.

De circulaire economie komt dichterbij

Nederland wil in 2050 een volledig circulaire economie hebben, waarin hergebruik en reparatie leidend zijn. Voor keukens geldt dan: Je repareert dan wat kapot is, in plaats van de hele keuken te vervangen. Oude materialen gebruik je weer voor nieuwe keukens. En je gebruikt alleen hernieuwbare grondstoffen.

De keukens van DKG bestaan al jaren grotendeels uit hergebruikte materialen. Daarnaast ontwikkelde DKG een bio-based keuken, die bestaat uit reststromen uit landbouw en industrie. Door hun samenwerking bundelen NoWa Kitchen en DKG hun kennis over losmaakbaarheid en bio-based materialen.

Daardoor zullen zij, voor het eerst in Nederland, op industriële schaal keukens produceren met bio-based materialen en losmaakbare verbindingen. Dit zal een circulaire economie dichterbij brengen.

Duurzaamheid diep verankerd

NoWa Kitchen is een start-up met een sterke focus op innovatie. Het bedrijf doet continu onderzoek naar nieuwe bio-based materialen en losmaakbare verbindingen. Dankzij de fabriek, kapitaalkracht en het netwerk van DKG zijn deze innovaties snel op te schalen, zodat ze de circulaire economie dichterbij brengen.