Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

DELA investeert in duurzame bosbouw

Coöperatie DELA (DELA) kondigt aan €100 miljoen te investeren in bosbouw.  Na een uitgebreid selectietraject is gekozen voor het Campbell Global Forest & Climate Solutions Fund II (CG FCSF II). Het fonds heeft een SFDR Artikel 9 kwalificatie.

Met een focus op financieel rendement in combinatie met duurzaam bosbeheer past deze investering perfect binnen het beleggingsbeleid van DELA. DELA hanteert strikte ESG-criteria (Environmental, Social, and Governance). Fondsmanagers worden op verschillende facetten beoordeeld, waaronder hun impact op mens en milieu.

De fondsmanager Campbell Global, tegenwoordig onderdeel van JP Morgan, is een Amerikaanse fondsmanager uit Portland (OR) opgericht in 1981. De manager richt zich volledig op beleggingen in bosbouw. Campbell Global heeft circa 600 duizend hectare bos in beheer. Het totaal belegd vermogen van Campbell bedraagt circa $5,5 miljard.

Het CG FCSF II-fonds wil een wereldwijde spreiding realiseren met voornamelijk investeringen in ontwikkelde landen (OECD) in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië. Daarnaast maakt het fonds gebruik van geavanceerde technologieën zoals radar, sonar en drones voor moderne dataverzameling in bosgebieden. Door deze spreiding en de mogelijkheid tot zogenaamde ‘Verified Carbon Assets’, is het verwachte rendement in lijn met de rendementseis van de land- en bosbouwportefeuille van DELA.

‘Als coöperatie biedt DELA een waardevaste uitvaart voor haar leden. Het behalen van een goed rendement is hiervoor belangrijk. Bovendien willen we meer spreiding aanbrengen in onze beleggingsportefeuille’, aldus Frank Eizinga, Chief Investment Officer van DELA. ‘We hebben gekozen voor het Campbell Global Forest & Climate Solutions Fund II vanwege het stabiele verwachte rendement en hun diepgewortelde kennis en ervaring op het gebied van duurzame  bosbouw.’

Meer informatie over DELA’s duurzaam beleggingsbeleid vindt u op hun website.

Geplaatst in Nieuws
20 feb. 2024