Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Bijna de helft van elektrische auto bezitters heeft zorgen over autovakantie deze zomer

Uit recent onderzoek door boekingssite tussenstop.com blijft dat 45% van de Nederlandse bezitters van elektrische auto's tegen de lange autorit opziet vanwege de vele laadmomenten en de mogelijke stress rondom het vinden van laadpalen. Binnen deze groep maakt 40% zich zorgen over het veelvuldig moeten opladen, 30% over de mogelijke stress van het ontbreken van laadpalen, 20% over niet-werkende laadpalen en 10% over de lange wachttijd bij drukte bij laadpalen.

Alternatieven

Om deze zorgen te verlichten, overwegen elektrische autobezitters verschillende alternatieven: 20% overweegt hun auto te ruilen met familie of vrienden die een benzineauto hebben. 15% overweegt het huren van een benzineauto, 10% plant kortere autovakanties waarbij minder ver gereden moet worden. en 15% overweegt zelfs een vliegvakantie.

Goede voorbereiding zorgt voor vertrouwen

Daarentegen maakt 55% van de elektrische autobezitters zich geen zorgen over hun zomervakantie met de auto. Deze groep vertrouwt op een uitvoerige planning van laadpalen, gebruikt apps om laadpaleninformatie bij te houden en boekt hotels onderweg die voorzien zijn van laadpalen. Ook kiezen ze ervoor om meer overnachtingen onderweg te boeken om laadstress te voorkomen. Deze voorzorgsmaatregelen zorgen ervoor dat zij vol vertrouwen aan hun vakantie beginnen.

Kasper de Wijs, eigenaar van Tussenstop.com, legt uit: "Uit ons onderzoek en de data zien we dat hotels met laadpalen vaker geboekt worden en de stress van onze gebruikers aanzienlijk verminderen. Steeds meer hotels zijn voorzien van een laadpaal en zien boekingen daardoor toenemen."

De bevindingen van het onderzoek onderstrepen de groeiende noodzaak voor meer en betere laadfaciliteiten in het buitenland, vooral tijdens de drukke vakantieperiode.