Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

ArenA bespaart 6% energie dankzij slimme led grasgroeiverlichting

De Johan Cruijff ArenA heeft in 2023 een energiebesparing van zes procent gerealiseerd door de implementatie van een innovatief grasgroeisysteem. Deze besparing staat gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van ongeveer 150 Nederlandse gezinnen.

Slimme technologie

Het led grasgroeisysteem is door het Nederlandse SGL ontwikkeld. Na jarenlang onderzoek ontdekte ArenA-partner SGL het ideale lichtspectrum - de beste led lichtkleuren - dat de grasplant optimaal laat groeien en tegelijkertijd het meest energiezuinig is. Het geavanceerde systeem maakt hierbij gebruik van LED en infrarood technologie in mobiele verlichtingsunits.

Met behulp van sensoren en actuele data zoals de weersomstandigheden kan onze grasmeester via een dashboard bepalen hoeveel licht en warmte de grasmat nodig heeft. Daardoor wordt er nooit te veel energie verbruikt.

Wij zijn trots dat de ArenA deze innovatieve technologie als eerste stadion in Nederland introduceerde.

Bijdrage aan net positive ambitie

De energiebesparende grasgroeiverlichting draagt bij aan de ambitie van de ArenA om net positive te zijn in 2030. Als duurzaam stadion willen wij onze impact volledig ombuigen naar enkel een positieve bijdrage aan de maatschappij en het klimaat. Samen met partners zoals Ajax, Gemeente Amsterdam, GSES en SGL werken wij toe naar net positive voetbalwedstrijden, concerten en andere evenementen.

Geplaatst in Nieuws
17 jan. 2024