Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Albert Heijn roept klanten op ervaringen te delen voor AH Packathon 2024

Albert Heijn organiseert 17 mei de tweede editie van de AH Packathon. In de 2024 editie nodigt Albert Heijn klanten uit om met ons te delen waar zij tegen aanlopen bij eigenmerk verpakkingen, waar zij kansen zien om vanuit duurzaamheid en gebruiksgemak deze verpakkingen te verbeteren. Vanaf vandaag kan iedereen die informatie online delen.

Albert Heijn richt zich op verduurzaming van verpakkingen door het gebruik van materiaal te minimaliseren, gerecycled materiaal in te zetten, verpakkingen te recyclen en gebruik te maken van producten die gedeeltelijk gemaakt zijn van biogrondstoffen. Recent kondigde Albert Heijn aan ruim 20 miljoen kg aan verpakkingsmateriaal gereduceerd te hebben ten opzichte van 2018. De focus voor 2025 is om eigenmerkverpakkingen zo te ontwerpen, dat ze later gerecycled kunnen worden. Daarom is er ook dit jaar weer een Packathon om innovatie in verpakkingen te stimuleren.

Klant centraal bij AH Packathon 2024  

Bij de eerste editie in 2023 werden duurzame denkers, creatieve ontwerpers en andere experts uitgenodigd om te werken aan duurzame verpakkingsinnovaties. Deze tweede editie legt de focus op het verbeteren van de ervaringen van klanten met eigenmerk verpakkingen. 

Albert Heijn blijft stappen zetten op verduurzaming van eigenmerk verpakkingen en is daarbij uiteraard geïnteresseerd in de vragen en ideeën die consumenten hebben hierover. Albert Heijn doet daarom een oproep aan klanten om hun ervaringen met eigenmerk productverpakking te delen. Uit de inzendingen selecteert Albert Heijn 5 cases voor de AH Packathon. Tijdens de AH Packathon gaan leveranciers en experts vervolgens concreet aan de slag met deze vijf verpakkingen verder te verduurzamen en om het gemak voor de klant te verbeteren.  

Consumenten van de geselecteerde cases zijn VIP gast bij de Packathon 2024 in Zaandam op het kantoor van Albert Heijn. Samen met de jury beoordelen zij de oplossingen.  

Inzendingen kunnen hier online geregistreerd worden voor de AH Packathon | Albert Heijn.

Geplaatst in Nieuws
11 mrt. 2024