Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

54 ludieke statiegeldautomaten geopend in drogisterij Medikamente Die Grenze

“Holle Bolle Bert” stimuleert bezoekers om statiegeldverpakkingen in te leveren

In het nieuwe filiaal van Medikamente Die Grenze in Elst is de eerste gepersonaliseerde statiegeldautomaat van de drogisterijketen onthuld. Na een geslaagde pilot in vijf winkels, breidt Medikamente Die Grenze, in samenwerking met Statiegeld Nederland, het initiatief uit naar alle 54 vestigingen door heel Nederland. De automaten springen in het oog doordat eigenaar Bert Hesselink, als “Holle Bolle Bert”, de bezoekers aanspoort om hun lege statiegeldblikjes- en flesjes in te leveren. Na het inleveren krijgen bezoekers een bonnetje waarmee ze het statiegeld kunnen terugkrijgen of besteden in de winkel. Drogisterijen verkopen vaak zelf flesjes en blikjes en zijn een vaste bestemming voor mensen tijdens een bezoek aan het winkelcentra. Dit maakt Medikamente Die Grenze een logische plek om statiegeld in te zamelen. Voor meer informatie, zie www.statiegeldnederland.nl

Verantwoordelijkheid nemen voor een duurzame samenleving

Medikamente Die Grenze neemt als vrijwillig inleverpunt statiegeldverpakkingen in. Daar is Statiegeld Nederland, verantwoordelijk voor het statiegeldsysteem op plastic drankflessen en drankblikjes, heel blij mee. Jeroen Hillen, directeur Statiegeld Nederland, vertelt: “Dit soort samenwerkingen zijn cruciaal voor het succes van het statiegeldsysteem. Medikamente Die Grenze, dat zelf ook flesjes en blikjes verkoopt, neemt verantwoordelijkheid voor een duurzamere samenleving door als vrijwillig inleverpunt statiegeldverpakkingen in te zamelen voor recycling. Een mooi voorbeeld voor andere verkooppunten die nog geen statiegeldverpakkingen innemen.”

Drogisterij is vaste prik bij bezoek aan winkelcentrum

Sinds juli van dit jaar heeft Medikamente Die Grenze statiegeldautomaten geplaatst in vijf winkels. Deze werden zo goed gebruikt, dat er nu wordt uitgebreid naar alle 54 filialen. Eigenaar Bert Hesselink, het gezicht van de statiegeldmachines, licht toe: “Door inleverpunt te worden voor statiegeldverpakkingen, helpen we onze klanten eenvoudig hun lege flesjes en blikjes te recyclen, wat direct bijdraagt aan minder zwerfafval en meer recycling. Als drogisterijketen bevinden we ons vrijwel altijd in winkelcentra en zijn we een populaire bestemming voor veel mensen, wat ons een logische locatie maakt voor het inzamelen van statiegeld. Bovendien verkopen we zelf ook flesjes en blikjes, dus het is een mooie kans om onze verantwoordelijkheid te nemen en recycling voor onze klanten nóg makkelijker te maken."

Recycling leuk maken met een opvallend ontwerp 

De statiegeldmachines hebben een bijzonder ontwerp in de stijl van “Holle Bolle Bert”. Mark Delwig, commercieel directeur van TOMRA, de leverancier van de statiegeldmachines, vertelt: “Wij zijn trots dat onze technologie een belangrijke rol speelt in het stimuleren van recycling bij Medikamente Die Grenze. 'Holle Bolle Bert', een knipoog naar de bekende Holle Bolle Gijs, voegt een speels element toe waardoor Medikamente Die Grenze recycling niet alleen gemakkelijk, maar ook leuk en aantrekkelijk maakt."

Over Statiegeld Nederland

In Nederland worden jaarlijks meer dan 700 miljoen grote plastic flessen, 1 miljard kleine plastic flessen en ruim 2,5 miljard blikjes op de markt gebracht. Statiegeld Nederland, onderdeel van Verpact, is verantwoordelijk voor het statiegeldsysteem op plastic drankflessen en drankblikjes. Het doel is om 90% van alle statiegeldblikjes en plastic drankflessen (kleine én grote plastic flessen, met én zonder statiegeld) weer in te nemen en te kunnen recyclen als grondstof voor nieuwe verpakkingen en een bijdrage te leveren aan een schoner Nederland.

In Nederland zit er statiegeld op kleine en grote plastic flessen van frisdrank en water. En op alle metalen drankverpakkingen met een inhoud tot en met 3 liter. Producenten van sap kunnen vrijwillig deelnemen aan het statiegeldsysteem. Elke dag worden er nieuwe statiegeldmachines geplaatst in het land. Zo kunnen nog meer statiegeldverpakkingen worden ingezameld en gerecycled.

Foto onder: Jeroen Hillen en Bert Hesselink
© Medikamente Die Grenze