Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Transformeer je bedrijf met B Corp: waarom duurzaamheid en sociale impact de toekomst zijn

In een wereld waar duurzaamheid en sociaal ondernemen steeds belangrijker worden, is het voor bedrijven essentieel om hun waarden en missie te heroverwegen. B Corp biedt een unieke kans om dit te doen. Maar wat is B Corp precies, en waarom zou jouw bedrijf moeten overwegen om deel uit te maken van deze beweging?

Wat is B Corp?

B Corp is een wereldwijde beweging van bedrijven die niet alleen winst nastreven, maar ook een positieve impact willen maken op mens,  maatschappij en milieu. Bedrijven met een B Corp-certificering voldoen aan de hoogste normen van sociale en ecologische prestaties, transparantie en verantwoordelijkheid. Ze werken actief aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen door middel van hun bedrijfsvoering en dragen bij aan een duurzame en inclusieve economie.

Waarom zou je B Corp willen worden?

Het worden van een B Corp heeft een heleboel voordelen. Ten eerste biedt het een helder kader om de impact van je bedrijf op werknemers, klanten, de gemeenschap en het milieu te meten en te verbeteren.Daarnaast verhoogt het de geloofwaardigheid en het vertrouwen bij klanten en partners, omdat het aantoont dat jouw bedrijf zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus neemt. Het maakt je ook aantrekkelijker voor talent dat op zoek is naar zinvol werk en voor investeerders die waarde hechten aan duurzaamheid en ethisch ondernemen.

Hoe word je een B Corp?

Het proces om een B Corp te worden, omvat het voltooien van de B Impact Assessment, waarbij je wordt beoordeeld op verschillende gebieden zoals governance, werknemers, gemeenschap, milieu en klanten. Na het indienen van de beoordeling volgt een verificatieproces om te verzekeren dat je aan de vereiste normen voldoet. Het is een rigoureus proces dat toewijding vereist, maar het biedt ook een waardevolle kans voor zelfreflectie, innovatie en verbetering.

Lijkt je dit wat, maar heb je geen flauw idee hoe? Ten Stripes biedt je een helpende hand. Ten Stripes biedt inspiratiesessies en een masterclass programma Van A naar B Corp om bedrijven in Noord-Nederland te ondersteunen bij het implementeren van de B Corp werkwijze. Ten Stripes heeft een droom om 100 B Corps in Noord- Nederland te realiseren. Dit doen ze onder andere door kennis, ervaringen, tools en enthousiasme rond missiegedreven ondernemen te delen. Of je nu deelneemt aan een van de  inspiratiesessies of de gehele Masterclass van A naar B Corp, zij staan klaar om je te begeleiden op deze belangrijke reis naar positieve toekomstgerichte verandering.

Ben je klaar om de eerste stap te zetten, en ontdek hoe jij het verschil kunt maken.

Geplaatst in Blogs
25 mrt. 2024