Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Tibo Energy lanceert ‘Alice’: EMS op basis van AI

Tibo Energy kondigt de lancering aan van Alice, een baanbrekend AI-gestuurd algoritme dat bedrijven helpt hun energieverbruik te optimaliseren, kosten te besparen en CO2-uitstoot te verminderen.

Alice is het hart van de Tibo Energy Management Software (EMS). Wat begon als een interne codenaam, groeide uit tot een essentieel onderdeel van de software. Alice is efficiënt in het beheren en optimaliseren van energiestromen en maakt daarbij gebruik van real-time data zoals weersvoorspellingen, energieprijzen en de onbalansmarkt.

"Met Alice hebben we een grote stap voorwaarts gezet in het energiemanagement," zegt Remco Eikhout, CEO van Tibo Energy. "Alice helpt bedrijven om energiebeheer naar een hoger niveau te tillen, met beslissingen die verder gaan dan traditionele, regelgebaseerde systemen. We zijn verheugd om Alice nu beschikbaar te maken voor bedrijven wereldwijd."

Unieke, AI-gedreven aanpak

Alice onderscheidt zich door haar AI-gedreven aanpak. Terwijl traditionele systemen vertrouwen op vooraf geprogrammeerde regels, neemt Alice dynamische beslissingen op basis van variabelen zoals het weer, temperatuur, energieprijzen en de onbalansmarkt. Dit maakt haar veelzijdig en efficiënt in het optimaliseren van energiestromen binnen een energie-ecosysteem.

Dankzij haar basis in micro-economische principes vindt Alice de meest kostenefficiënte oplossingen binnen de grenzen van energiecontracten. Of het nu gaat om een enkele installatie of een complexe EnergyHub: Alice past zich naadloos aan en biedt op maat gemaakte optimalisaties.

Oplossing voor netcongestie 

De lancering van Alice komt op een moment waarop de vraag naar geavanceerde energiemanagementsystemen explosief groeit, gedreven door de toenemende complexiteit van energienetwerken en de urgentie van klimaatverandering. Eikhout: "Met Alice bieden we een concrete oplossing voor actuele problemen zoals netcongestie, de decentralisatie van het energiesysteem en de noodzaak voor duurzamere energieoplossingen. Dit is de toekomst van energiemanagement.”

Over Tibo Energy

Tibo Energy heeft de sleutel tot succes voor bedrijven die geconfronteerd met complexe uitdagingen in de energietransitie. Tibo’s Energy Management Software (EMS) reageert niet alleen op de huidige energiebehoeften- en aanbod, maar anticipeert met machine learning en forecasting ook op veranderingen.

Dit maakt het mogelijk om zowel peakshaving als loadshifting effectief toe te passen. Tibo’s software onderscheidt zich door een complexe integratie van meerdere energiebronnen en -verbruikers binnen een netwerk (smart-grid) te beheren, wat resulteert in optimale benutting van het net, kostenbesparing en een reductie in emissies. Tibo haalde eind 2023 een investering van 3 miljoen op en werkt samen met onder andere Eindhoven Airport, Hoppenbrouwers en Fudura.

Geplaatst in Blogs
3 jun. 2024