Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

JC-Electronics enige Nederlandse industriële leverancier op internationale conferentie over circulariteit in Brussel

JC-Electronics staat 15 en 16 april als enige Nederlandse industriële leverancier op het World Circular Economy Forum (WCEF) in Brussel. Daar delen journalisten, bedrijven, instellingen en overheden hun kennis en ervaring over circulair werken. Het bedrijf uit Leek is uitgenodigd, omdat ze bedrijven uit de industrie aantoonbaar helpen met het besparen van grondstoffen en het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

JC-Electronics behoort tot de wereldtop in refurbished industriële elektronica 

Elektronica die gewerkt heeft kan weer werken” is het motto van JC-Electronics. Het is de reden waarom het bedrijf voornamelijk gebruikte producten repareert, reviseert en verkoopt. Inmiddels voor klanten in meer dan 100 landen.

COO Wolter de Jong ziet de uitnodiging voor de WCEF als een grote erkenning en een kans om kennis te delen: “In Brussel komen experts van alle continenten samen. We zijn trots dat we worden gerekend tot de top van de circulaire wereld. De toekenning van het RecQ-keurmerk voor onze kwaliteit en circulaire werkwijze heeft hier zeker aan bijgedragen.”

Erkenning van betrouwbare werkwijze 

Het RecQ-keurmerk garandeert de kwaliteit en circulariteit van refurbished elektronica. De keurmeesters van DEKRA beoordeelden de volledige keten van inkoop, revisie, verkoop en aftersales. Dit keurmerk toont aan dat JC-Electronics elektronica betrouwbaar inkoopt, kwalitatief hoogstaand reviseert en repareert volgens circulaire normen. JC-Electronics hoort bij de eerste twee industriële bedrijven ter wereld die dit keurmerk mogen voeren.

“Op basis van onze filosofie hebben we de afgelopen 17 jaar een krachtig reparatie- en revisieproces ingericht.” aldus Caspar Botter, CCO bij JC-Electronics. In dit proces wordt de elektronica eerst professioneel gereinigd, zodat al het vuil verwijderd is. Vervolgens worden defecten en storingen verholpen en slijtagegevoelige componenten vervangen. Voordat een refurbished product wordt verkocht, ondergaat het een grondige testprocedure.

Technisch personeel opgeleid in eigen bedrijfsschool  

Technici die het vak willen leren, kunnen naast hun baan een mbo4-diploma halen in de eigen bedrijfsschool. Voor het bedrijf is dit de manier om intern kennis te delen en goedopgeleide technici te werven. “De afgelopen jaren studeerden meer dan 40 medewerkers af. Het merendeel had geen achtergrond in de techniek. Ze werken nu als zelfstandige technici op onze Technische Dienst. Collega's die zich verder willen ontwikkelen, kunnen intern hun hbo-diploma halen.”

Kijk voor meer informatie op de website van JC-Electronics.

Geplaatst in Blogs
10 apr. 2024