Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Dit weekend was de energieprijs voor het eerst dit jaar negatief

Dit weekend markeerde een interessant moment voor liefhebbers van zonne-energie, omdat de stroomprijzen voor het eerst dit jaar negatief waren. Huiseigenaren met een systeem van SolarEdge hadden geluk wat hun systeem schakelde automatisch af om geen energie van het net te gebruiken, mits ze een dynamisch energiecontract hebben.

Nu het zonnige seizoen begint, benadrukt deze gebeurtenis het potentieel van zonne-energie om niet alleen positief bij te dragen aan het milieu, maar ook aanzienlijke financiële voordelen te bieden aan huiseigenaren. Het vermogen van het geautomatiseerde systeem om marktomstandigheden te beoordelen en real-time beslissingen te nemen, heeft SolarEdge gepositioneerd als een koploper in het snel evoluerende landschap van hernieuwbare energie.

Gratis energie

Negatieve energietarieven treden op wanneer de kosten voor het produceren en leveren van energie aan het net hoger zijn dan de marktwaarde, waardoor het economisch voordelig is voor huiseigenaren die op zonne-energie draaien om hun eigen opgewekte elektriciteit te gebruiken. Deze belangrijke mijlpaal dient als een voorproefje van wat komen gaat tijdens de zonnigere dagen die voor ons liggen.

Technische oplossingen in plaats van boetes

In tegenstelling tot traditionele energieleveranciers die op het veranderende landschap reageren met boetes of extra kosten voor huizen op zonne-energie, stelt de dynamische contractaanpak van SolarEdge huiseigenaren in staat om de marktprijs te betalen zonder bang te hoeven zijn voor boetes.

Innovatieve koplopers

"Als pioniers in de zonne-energiesector zet SolarEdge zich in om huiseigenaren te voorzien van geavanceerde technologie die niet alleen duurzaam leven bevordert, maar bieden ook financiële voordelen garandeert," zegt Richard Poelstra, Salesmanager bij SolarEdge. "Het optreden van negatieve energietarieven dit weekend illustreert de kracht van onze geautomatiseerde systemen om intelligente beslissingen te nemen in het voordeel van onze gebruikers."

Geplaatst in Blogs
12 mrt. 2024